filmare 4K

Detalii tehnice

Iti oferim servicii profesionale de filmare HD si 4K pentru evenimente, editare video, post procesare cu echipament profesional si personal specializat. Ne poti contacta pentru mai multe detalii la 0744.685088

Ce este 4K (Ultra HD)?

Ce este rezolutia? Am tot vorbit despre rezolutie, dar nu m-am gandit ca exista persoane care nu stiu ce inseamna rezolutia unui monitor/televizor, asa ca in continuare voi incerca sa definesc in cel mai simplu mod posibil rezolutia. Pe scurt rezolutia este numarul de pixeli (puncte individuale) din care este compusa imaginea afisata pe un monitor sau televizor si este exprimata in numarul de pixeli pe orizontala ori numarul de pixeli pe verticala. In cazul 4K vorbim de o rezolutie de 3840 pixeli pe orizontala ori 2160 pixeli pe verticala, de patru ori mai multi pixeli decat standardul Full HD.

Standarde de rezolutie:

SD (Standard Definition) = 720 x 480 pixeli sau 480p;
HD Ready = 1280 x 720 pixeli sau 720p;
Full HD = 1920 x 1080 pixeli sau 1080p;
UHD 4K (Ultra HD) = 3840 x 2160 pixeli sau 2160p;
Cinema 4K = 4096 x 2160 pixeli.

Ce alte avantaje aduce rezolutia mai mare a unui televizor 4K fata de unul HD, pe langa imaginea mai fina? Nu cred ca mai conteaza altceva decat calitatea imaginii: un astfel de televizor se vede mai bine cand te uiti la continut nativ 4K (sau continut HD scalat) si bineinteles cand stai mai aproape fata de suprafata unui model cu diagonala mare a ecranului. In cazul din urma trecerea la 4K inseamna pixeli de dimensiuni fizice mai mici pe ecran, deci nu mai sunt vizibili de la o distanta mica, cum se intampla in cazul unei rezolutii inferioare, cand imaginea apare pixelata. Diagonala de la care incepi se vezi foarte clar diferentele intre Full HD si UHD este 50 inch (127 cm), deci daca te intereseaza un televizor de diagonala mare este bine sa optezi pentru un model 4K.

Incet, incet auzim in jurul nostru din ce in ce mai des vorbindu-se despre rezolutie 4K. Ce este insa rezolutia 4K? Rezolutia 4K este rezolutia care se vrea a inlocui in viitor actualul format Full HD. La aceasta ora cea mai folosita rezolutie de inalta calitate este cea de 1920 x 1080 sau asa cum numim uzual Full HD. Prodacatorii de filme dar si cei care produc gadgeturi incearca de ceva timp sa introduce pe piata o noua rezolutie, mai performanta cunoscuta generic sub numele de 4K. Am spus generic pentru ca momentan nu exista un standard general acceptat de toata lumea. Rezolutia 4K are o configuratie 4000 x 2000 de pixeli, numele de 4K venind de la cei 4000 de pixeli pe care ii regasim pe orizontala.

Vrei filmare si montaj de calitate? Atunci apeleaza la profesionisti. Iti stam la dispozitie pentru orice provocare.

ContactContact
start typing and press enter to search